Košarica

 

(0)

Košarica je prazna.

 
 

Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine JNJ-design. Si, so sestavljeni v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPOT) na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. S spletno trgovino upravlja fizična oseba preko JNJ-design.si, izdelki iz blaga, Janja Šlajnar s.p., Slivice 1a, 1381 Rakek, davčna številka: 61381128, matična številka: 8786933000

NAROČILO

Naročila potekajo preko spletne trgovine JNJ design ali preko zasebnega sporočila na facebook in instagram strani – JNJ design ali prek e-mail naslova.

Preko spletne trgovine, dobite predračun na vaš e-mail, ko potrdite naročilo v košarici.

PLAČILO

Plačilo je po predračunu, katerega poravnate z nakazilom na transakcijski račun. Rok za plačilo predračuna je 5 delovnih dni, v kolikor v tem času nakazilo ni izvedeno, se naročilo smatra kot nično oziroma preklicano.

Če so izdelki na zalogi, vam paket odpošljemo po vidnem nakazilu na transakcijskem računu, oziroma najdlje v roku 2-3 delovnih dni. Če gre za izdelke po naročilu, vam paket odpošljemo v roku 5 delovnih dni, po prejemu nakazila na transakcijski račun.

DOBAVA IZDELKOV

Izdelke pošiljamo priporočeno preko Pošte Slovenije. Ta si pridržuje pravico, da poslane pošiljke dostavi v 1-3 delovnih dneh. V kolikor vas ob prihodu poštarja ni doma, boste o tem obveščeni, pošiljka vas bo čakala na pošti 15 dni. Če je v tem času ne prevzamete, bo pošiljka vrnjena na moj naslov.

Za ne prevzete pošiljke s strani kupca ne odgovarjam in ne vračam kupnine.
Izdelkov ne pošiljam po povzetju. Osebni prevzem je možen po predhodnem dogovoru, v kolikor je ta izveden v Slivicah ali bližnji okolici.

VRAČILA ALI MENJAVE

Kot kupec imate pravico, da v 14-ih dneh od prevzema izdelek vrnete ali zamenjate. Izdelek, ki ga potrošnik vrača, mora biti nerabljen in nepoškodovan, torej ne sme biti nošen, opran ali kakorkoli prirejen osebnim potrebam. Če izdelek ne ustreza tem pogojem, vračilo in/ali zamenjava nista možna. Pred vračilom izdelka me o tem obvestite in ob izdelku navedite številko računa ter vaš transakcijski račun in v kolikor želite še razlog vračila.

Personaliziranih izdelkov ni mogoče vrniti – kot na primer oblačila z imeni. Personaliziranih izdelkov, narejenih po želji kupca, ni mogoče vrniti ali zamenjati.

To določa ZVPOT v členu 43č, točka 2. Rok vračila začne veljati naslednji dan po prevzemu izdelkov. Od obvestila o vračilu izdelka imate 30 dni, da izdelek vrnete. Ko prejmem izdelek, vam vrednost izdelka vrnem na vaš transakcijski račun ali zamenjam za drugega – v enaki vrednosti. Strošek vračila krijete sami. Vračilo kupnine se izvede na vaš transakcijski račun najkasneje v 14 dneh od prejema izdelka. V primeru menjave nadaljnja vračila in menjave niso možne.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Podjetje JNJ design se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 in ZVOP-1. Vse podrobne informacije o obdelavi osebnih podatkov najdete v poglavju Politika zasebnosti.

Uporabnik se mora zavedati, da je dolžan spletnemu trgovcu posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki, prav tako je dolžan spletnega trgovca obvestiti o spremembi svojih podatkov. Uporabnik s sprejetjem teh pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni.

CENE

Cene izdelkov v spletni trgovini so navedene v evrih (€) in ne vključujejo davka na dodano vrednost (DDV), saj se DDV ne obračunava na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (ponudnik ni zavezanec za DDV).

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Zagotovljene so za dan naročila in se lahko brez predhodnega obvestila dnevno spremenijo. Kljub naporom ponudnika, da bi zagotovil najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen.

V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa mu bo ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
Stroški dostave za Slovenijo se zaračunajo 3 €.

Pri nakupu nad 50 € je dostava zastonj.

DOSTAVA

Dostava s Pošto Slovenije. Stroške poštnine in pakiranja krije kupec.
Kupec je dolžan poravnati stroške pošiljanja ob naročilu izdelkov – poštnina je zabeležena na predračunu, ki ga prejmete ob potrjenem naročilu izdelkov.

Izjema so naslednji primeri:
- Ob predhodnem dogovoru med kupcem in ponudnikom

STVARNA NAPAKA

Napaka je stvarna, kadar izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali promet; kadar izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila ponudniku znana oz. bi mu morala biti znana; kadar izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oz. predpisane; ko je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kupec mora ponudnika o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te na lastne stroške obvestiti pisno v zakonsko določenem roku (v dveh mesecih od dneva, ko je bila napaka odkrita) in mu hkrati omogočiti pregled izdelka. Če je ugotovljeno, da prijavljena napaka ni sporna, se zahtevi kupca ugodi v roku osmih dni. V nasprotnem primeru ponudnik kupca v roku osmih dni pisno obvesti, da je napaka sporna in mu izdelek po zaključku postopka vrne v takem stanju, kot ga je prejel, ali po dogovoru primer reši na drug primeren način.

Za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo po preteku dveh let od izročitve izdelka, ponudnik ne odgovarja. Pri rabljenem blagu velja rok od izročitve eno leto. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na izdelku natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova, na telefonsko številko, ali na sporočilo preko facebook in instagram strani.

Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Če to ni mogoče, je zanje pristojno sodišče v Ljubljani.

Na podlagi Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS) se kupca informira o možnosti izvensodnega reševanja morebitnih sporov.

Kupec lahko v skladu s tem zakonom sproži postopek za reševanje izvensodnega spora pri izbranem izvajalcu izvensodnega reševanja potrošniških sporov (IRPS): Evropski center za reševanje sporov, Tomšičeva 6, 1000 Ljubljana; e-naslov: info@ecdr.si; tel.: 08 205 65 90

Postopek izvensodnega reševanja s potrošniki se izvaja v skladu s Pravili EDCR o postopkih izvensodnega reševanja potrošniških sporov, ki so objavljena na naslednji elektronski povezavi: http://www.ecdr.si/index.php?id=44

PODATKI PODJETJA

JNJ design, izdelki iz blaga, Janja Šlajnar s.p
Slivice 1a
1381 Rakek
SI56 0311 5100 0429 526
Davčna številka: 61381128

Matična: 8786933000

Zavezanec za DDV: Ne

Datum vpisa: 4. 1. 2021

 

 
 
 

Prijava na e-novice

 

Prijavite se na naše e-novice ter bodite obveščeni o aktualnem dogajanju, akcijah, ugodnostih...
O aktualnih novicah vas bomo obveščali za vaš e-poštni naslov enkrat mesečno.

    1. JNJ design, izdelki iz blaga varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.